Inspectie wegmarkeringen

'Ik wil graag een inspectie van de wegmarkeringen!'

Wat is de staat van de huidige wegmarkering? Het antwoord op die vraag wordt gegeven aan hand van inspectie van de wegmarkeringen. Hiervoor wordt het beeldmateriaal gebruikt van de mobiele applicatie en/of het beeldmateriaal dat gebruikt is voor het in de GEO-applicatie plaatsen van de wegmarkeringen.

De wegmarkeringen worden beoordeeld op basis van de CROW-classificatie. Met behulp van deze beoordeling kan besloten worden welke delen van de wegmarkeringen op dit moment onderhoud behoeven en voor welke delen nog even gewacht kan worden met herstel.

Voor een goede beoordeling van wegmarkeringen is goed beeldmateriaal noodzakelijk. Daarom is onze camerawagen voorzien van hoge resolutie-camera’s waarbij ook meteen de GEO-positie wordt opgeslagen. De camerawagen rijdt gewoon met het verkeer mee en vormt daardoor geen belemmering voor het overige verkeer.

Onderscheidend bij onze aanpak is dat het camerasysteem ook gemonteerd kan worden op een (bak)fiets. Daarmee kunnen gebieden in beeld worden gebracht die minder goed bereikbaar zijn met een auto. Denk aan fietspaden en voetgangersgebieden.

Vervolgens bekijkt een medewerker van GEOINSIG op kantoor de beelden en beoordeelt de wegmarkeringen op basis van de CROW-classificatie.

Het beeldmateriaal in combinatie met de GEO-positie kan ook als basis dienen voor verwerking van de wegmarkeringen in een GEO-applicatie.

Indien nodig kan ook de reflectiewaarde van lijnmarkeringen worden bepaald. Hierbij wordt de camerawagen naast de camera’s ook voorzien van een retroreflectiemeter.